Vegetabilisk hudvård

Många verkar tro att vegetabilisk hudvård skulle vara sämre än annan typ av hudvård. Men med växtextrakt från dyrbara råvaror skapar man en bättre hudvård, både för miljön och för hyn! Vi tror att en noga framtagen hudvård gjord efter en konsekvent filosofi är bättre både ur hållbarhetssynpunkt och därför att vi inte vill smeta in vår hy i animaliska produkter. Vi kommer också komma med lite tips om hur du kan skydda din hy med rätt hudvård. Läs mer här!

Det är inte alltid lätt att veta var man kan köpa bra hudvård, men det finns bra ställen på internet som samlar all typ av hudvård så att du kan hitta just det märke som passar dig bäst. Här kan du köpa produkter från Clarins som bara framställer hudvård med vegetabiliska produkter. Det bra med Clarins är att det är ett familjeföretag som sätter forskning och vetenskap framför allt annat. Deras hudvårdsprodukter är framtagna av mycket fina extrakt vilket gör att man alltid kan lita på att deras produkter är både etiska och håller hög kvalitet.

Tänk på att försöka hålla dig till ett och samma märke när du kör olika serier. Det beror inte på att någon försöker luras, utan helt enkelt för att produkterna innehåller olika substanser som kan slå ut varandra om du använder olika typer av produkter som inte kommer från samma serie!

Exempel på kvalitativ hudvård

Vad finns det då för exempel på bra hudvård? Om vi tittar på Clarins som märke har de mycket populära produkter. Clarins Paris Daily Energizer Cream-gel är populär, till exempel får den goda recensioner här. Deras brun-utan-sol får också bra recensioner. Deras fuktkräm Hydraquench intensive serum bi-phase har fått god respons för att den innehåller återfuktande ämnen. Detta borde vara ett bevis på att man alltid kan använda växtextrakt utan att rucka det minsta på kvaliteten tycker vi!

Tips hur du väljer rätt hudvård

Bortsett från att du bara bör välja hudvård med vegetabiliskt innehåll finns det lite andra saker du kan tänka på. För det första är det många som är allergiska eller känsliga för parfym. Många mår illa av för starkt luktande produkter och andra tycker om det och känner sig fräscha i det. Fundera på vad som funkar bäst för dig, och kompromissa inte med det. Vill du inte ha så starkt luktande produkter, välj bort de parfymerade.

Ett annat tips är att alltid skydda hyn mot UV-strålar. Den flesta forskningen pekar på att UV-strålning bidrar till att mycket rynkor skapas i huden och att det torkar ut. Därför är det bra att kolla så att din dagkräm har UV-skydd – året runt! För vi utsätts faktiskt för UV-strålning även på vintern. Och komihåg att det inte påverkar om du blir brun eller inte.

Som alltid kommer vi också påminna om att tvätta ansiktet, dag och kväll. Många glömmer att göra det på morgonen och tänker då inte på att det svett och damm som samlats i ditt ansikte masseras in i dina porer när du sedan drar på din dagkräm och ditt smink.