Så dukar du hållbart

Oavsett tid på året finns det många tillfällen då du kan bjuda dina nära och kära till bords. Det kan handla om födelsedagar, studenten eller ett halloweenfirande. Gemensamt för dessa festligheter är att det alltid är trevligt med en fin dukning, och en hållbar sådan!

linneDet finns mycket att planera inför en festlig tillställning och i takt med att vi blir mer miljömedvetna i vår konsumtion och väljer att tänka hållbart, så gäller det även din dukning. Tänk på att ditt porslin, dina linnedukar och övriga dekorationer ska kunna användas flera gånger. Det är bra både för plånboken och för miljön.

Secondhand

Du behöver inte köpa det allra nyaste, att handla på secondhand och loppisar har ökat stort de senaste åren.

”Allt fler känner ett miljöansvar och har förändrat attityden till använda begagnat”.
Fördelen är att du får mer för pengarna, särskilt till festen där det ofta går åt en hel del porslin. Att handla på det här sättet ger dig även möjlighet att sätta en personlig touch på dukningen och du kan även hitta en hel del annat till festen. Idag har även secondhandbutikerna flyttat ut på nätet, något som ökar tillgängligheten.

Låna och byt

Ta hjälp av dina medmänniskor med att låna och byta saker till en fin dukning. Att låna av varandra har ökat i takt med att vi ändrat vårt konsumtionsmönster. Kanske kan porslin, dukar och dekorationer lånas av dina vänner, grannar eller släktingar?

Nyttja naturen

Förutom att vi hämtar kraft från naturen bidrar den även till att sätta en vacker prägel på dukningen. Under vår och sommar kan du plocka härliga buketter att ställa på bordet. Under hösten kanske klasar med rönnbär och färgglada löv blir pricken över i?