Hemmagjord ansiktsmask

Lider du av torr hud eller har du kanske problem med oljig och fet hud? Det finns en ansiktsmask för alla olika hudtyper och det bästa är att du kan göra den helt själv.

I ditt skafferi kommer du att hitta allt som du behöver för att tillverka en mask som passar just din hudtyp och som är både miljövänlig och fri från kemikalier och gifter.

Applicering och förberedelse

För att ansiktsmasken ska fungera och göra sitt jobb behöver du först se till att din hud är ordentligt rengjord. Börja med att rengör noga innan med ansiktsrengöring och ljummet vatten. Har du smink behöver du avlägsna detta först. Applicera därefter ansiktsmasken i hela ansiktet eller på specifika problemområden. Beroende på vad för ansiktsmask som du har är verkningstiden olika, men runt 10-15 minuter är standard för de flesta. Efter att masken har verkat tvättar du av den och glöm inte att smörja in ansiktet med en kräm för din hudtyp.

Ansiktsmask som föryngrar

Vill du bli av med rynkor och få ett yngre utseende? Blanda ihop två msk honung med en äggvita (vispad). När allt är blandat så tillsätter du en matsked med juicen från citron. Blanda ordentligt och applicera detta med lätta massageliknande rörelser och låt den sedan verka under loppet av 20 minuter. Denna ansiktsmask är perfekt att applicera innan du ställer dig i duschen eller när du lägger dig i badet. När du är klar så sköljer du bara av den med ljummet vatten. Om du har tillgång till lättmjölk kan du även använda detta för att ta bort resterna från masken. Lättmjölk har ett helt annat ph-värde än vatten och orsakar inte lika mycket rubbningar på din hud.

Läs fler recept på ansiktsmasker här.