Bra på fötterna

I dag skriver vi om vegetariska skor, om att leva hållbart och att tänka mer på miljön som vi alla lever i, och delar på. Vi skriver även om bra skor och att det särskilt är viktigt när det kommer till jobbet, där man går runt i samma skor hela dagen och verkligen behöver ett skönt stöd om fötterna för att dessa inte bland annat ska skadas.

marathonI SvD kan vi läsa om vegetariska skor, tillverkade av syntetiskt microfiber, där materialet känns som skinn men släpper igenom mer luft än vad vanlig syntet gör. Hållbart på ett helt annat sätt. Kvinnan som artikeln handlar om pratar även om att leva hållbart på ett helhetssätt, genom att inte slösa på allt för mycket energi utan istället tänka miljövänligt – kanske inte duscha varje dag, handla ekologiskt och närproducerat.

Men att leva hållbart kan även handla om hållbart för sin egen kropp och psykiska hälsa, genom att till exempel begränsa sin arbetstid, få mer tid över till att njuta av naturen, inte konsumera bort alla sina pengar utan nöja sig med det en har, köra mindre bil, äta mindre kött, ordna knytkalas och göra sig av med prylar som en egentligen inte behöver. Ät baljväxter, åk kommunalt och stanna hemma och paddla istället för att åka till Thailand, mer om detta kan du läsa om här.

Bra skor och miljövänliga skor

Ja att leva hållbart handlar ju om så många saker, och även om det kan kännas som en lång väg dit kan varje person i alla fall ta ett steg, mer eller mindre. Miljövänliga kläder är en sak man kan tänka på, miljövänliga skor en annan. Det viktigaste när det gäller skor dock är att man har bra arbetsskor som ger både stöd och luftar fötterna så gott det går. I Sydsvenskan kan vi läsa om just skor och att det enligt ortopeder är så att bra skor helt enkelt ska passa foten, och att bekväma walking-skor är att föredra framför en löparsko när man går till jobbet eller promenerar till vardags. Det finns inte heller något givet samband mellan platta skor och fotproblem, något många faktiskt går runt och tror.