Fördelar med att slipa golvet

Det går inte att sticka under stol med att det finns många fördelar med att slipa sitt golv istället för att byta ut det helt och därmed ersätta gammalt med nytt. Den tydligaste fördelen är kanske att du sparar in väldigt mycket pengar, men även att du får ett betydligt vackrare golv.

golvAtt slipa golvet hemma är ingenting du ska ge dig in på om du inte har kunskap och erfarenhet av golvslipning sedan tidigare. Det finns många misstag som du kan råka göra, till exempel att du stannar upp med maskinen, vilket i sin tur leder till en djupare slipning av golvet på just detta ställe. Att bevara och renovera sina gamla golv ger oftast ett mycket bättre resultat än att byta ut gamla golv till nya. Orsaken till detta är för att de gamla golven redan har hunnit ”sätta sig” ordentligt. Golvet behöver således bara förädlas så att gamla repor, skrapmärken eller smuts försvinner. Du får ett golv som ser både vackert och fräscht ut och ger ditt hem ett riktigt lyft.

Anlita hantverkare

När du vill slipa golv i Stockholm är det bäst att vända dig till en professionell hantverkare som kan sin sak. Det är inte alla golv som går att slipa. Till exempel kommer du inte att kunna använda en slipmaskin på ett plastgolv, men majoriteten av alla trägolv fungerar riktigt bra. Här har du dessutom möjlighet att använda dig av ROT– eller RUT-avdraget. Det gör att din kostnad blir ännu lägre än både renovering utan avdrag och komplett golvbyte. En golvslipning är ett betydligt mer miljövänligt val än att sätta in nya golv. Se till att du också väljer en hantverkare som använder sig av miljövänliga produkter och som finns så nära ditt hem som möjligt. På så sätt minimerar du restiden för hantverkaren och minskar påverkan på miljön ytterligare en gång.

Ett vackrare hem

Få människor tänker på hur mycket boendeyta som golvet faktiskt utgör, men sanningen är att ett fult, skadat eller gammalt golv faktiskt kan dra ner hela hemmets look. Då spelar det ingen roll hur dyr och lyxig soffa det är som du har eller hur sammetsgardinerna går hand i hand med vardagsrumsmattan. Golvet gör att hemmet ser tråkigt och smutsigt ut. Genom att se till att utföra en golvslipning kan du inte bara höja värdet på din bostad, utan du ser även till att ge ditt trägolv den underhållning som det förtjänar. Om arbetet blir riktigt bra utfört kan du räkna med att resultatet håller i cirka 10-12 år. Du behöver alltså inte oroa dig för att du ska behöva ta in en slipmaskin i hemmet årligen och därmed också behöva hantera de kostnader som tillkommer.

Fördelar

  • Du får ett vackrare golv som höjer hela hemmet
  • Du är snällare mot miljön och din plånbok
  • Du blir av med smuts, repor och fula märken
  • Du kan använda dig av ROT- eller RUT för att sänka dina kostnader
  • Du behöver inte göra det speciellt ofta då resultatet håller länge