Ekosalonger den nya trenden

Skönhetssalonger har de senaste decennierna varit högt upp på agendan, men på senare tid med dagens miljötänk i fokus har de fått konkurrens av något som kommit att kallas ekosalonger. Ekosalongerna kan erbjuda olika behandlingar men den tyngsta faktorn är att de är ekologiska eller att inrättningen på något sätt tänker på ett klimatsmart sätt. Men hur ser det då ut för de traditionella skönhetssalongerna? Måste de hänga med i svängarna och i så fall hur?

Något av det viktigaste att förstå är att de vanliga salongerna och ekosalongerna kan erbjuda exakt samma tjänster och produkter trots att de säger att nischen är olika. En behandling från Inskinity såsom https://www.inskinity.se/behandlingstyp/ipl kan således lika gärna finnas på en ekosalong utan att det för den skull verkar konstigt. Ofta erbjuder ekokliniker något extra i form av unika ekologiska hudvårdsprodukter eller använder tekniker som är extra skonsamma för miljön. Låt titta på trenderna just nu.

produkter på bambumattaEkosalongens uppsving

Det går trender inom skönhetsbranschen och ordet ekologisk toppar listorna. Men vad är egentligen skillnaden? Om du tittar på utbudet på dessa typer av salonger upptäcker du att utbudet inte är nämnvärt annorlunda än de vanliga behandlingarna. Istället kan det röra sig om en ansiktsmask med lera eller massage med ekologiska hudoljor. Men behandlingar som botox eller IPL finns ändå med på listan. Har ordet ekologisk blivit utnött?

En lugn miljö kan räcka

En del ekosalonger kan nöja sig med att lägga sina lokaler ute på landet i en lugn och lummig miljö med betande kossor omkring och kalla den ekologisk. Förvisso är det en skön avslappning att vara ute i det gröna när behandlingen ges, men är resultatet egentligen så olikt? För att hänga med i tiden kan det dock räcka att ta in ekologiska hudvårdsprodukter i sortimentet och använda behandlingar som inte har negativ åverkan på miljön. Visst är det viktigt att följa med i trendspåren men det får heller inte gå till överdrift.