Fira en miljömedveten student

Allt fler unga har ångest över klimatet och önskar göra sitt bästa för att inte öka påfrestningarna på det. Är du en av dem och kanske dessutom snart ska ta studenten? Då följer här några bra tips om hur du firar en klimatsmart student.

Studentfiranden kan bli riktiga miljöbovar eftersom så mycket köps nytt. Det är dels studentklänning och kostym, samt kanske även kläder till balen. Dessutom shoppas det en hel del till själva studentmottagningen. Det finns dock sätt som gör att du kan göra det hela på ett smartare sätt och fira en klimatsmart student.

Köp second hand

Den där vita studentklänningen. Hur många gånger kommer du egentligen att använda den? Detsamma gäller klänningen till balen, eller för all del kostymen. Din studentmössa däremot, den blir ett fint minne för livet och kan användas både på valborg och när du börjar på högskolan. Den kan du därför unna dig att köpa helt ny.

Eftersom de övriga plaggen till studenten kommer att användas så få gånger kan det vara smart att köpa dem second hand. När du köper plagg i andra hand kan du dessutom vara säker på att du är unikt klädd. Det är inte för inte som det råder rusning till second hand-butiker idag. Många lockas nämligen till hållbart mode, både för att det är enklare att hitta unika plagg second hand och för att det är mycket snällare mot klimatet. Passa också på att leta efter porslin och dekorationer till studentmottagningen second hand så slipper du köpa nytt.

Ta han dom din framtid

Som student idag är det lätt att känna sig rädd och osäker inför framtiden och hur den kommer att se ut. Många unga oroar sig för klimatförändringar och vet inte vad de ska göra för att stoppa dessa. Som individ kan du förstås inte göra allt, men du kan dra ditt strå till stacken. Genom att låta din studentexamen vara klimatsmart kan du fira din student utan klimatångest. Dessutom kanske du också inspirerar någon annan att tänka likadant som dig. Då har du vunnit mycket. Kom också ihåg att det är roligt att leta second hand, mycket roligare än att köpa dussinplagg hos kedjorna.