Bildelar och begagnade bilar

Vad för begagnade bilar säljer egentligen bäst i Sverige just nu? Och var hittar du alla reservdelar du kan behöva online? När du köper reservdelar och reparerar bilen – istället för att köpa en ny – sparar du inte bara på dina pengar utan även på miljön.

När du äger en bil vet du förmodligen att det titt som tätt behövs både reparationer och reservdelar. På https://fyndiq.se/sport-fritid/motor/bil/reservdelar/ hittar du allt du behöver i reservdelsväg – och lite till. Inte minst xenonlampor, blixtljus, extraljus, dörrbelysning i LED, bilkameror och enkla lamphållare. Det gör att du bara kan klicka hem det du är ute efter, och slipper rannsaka bilhandlar eller stora varuhus. Du har allt på ett och samma ställe.

Begagnade bilar populära i Sverige

Men vilka är egentligen de allra bäst säljande begagnade bilarna i Sverige just nu? Listan bjuder kanske inte på så många överraskningar men det kan ändå vara roligt att veta. Den bilmodell som var mest såld i fjol var ingen mindre än Volvo V70, som även är den mest lättsålda bilen, till skillnad från Volvo XC60 som ligger kvar längst på sidan innan den blir såld. Listan domineras för övrigt klart och tydligt av våra kära, svenska bilmärken och modeller. Det tycks endast vara Volkswagen som slår sig in på den svenska begagnatmarknaden med lika stor kraft som till exempel Volvo.  Mer om detta går det att läsa om i denna artikel i Teknikens Värld.

En bil med få fel – men liten körglädje

I Expressen går det att läsa om flera bra, begagnade bilar som finns att hitta både hos bilhandlare och på Blocket. Det är bland annat Toyota Auris 2012, som kostar cirka 90 000 kronor. Denna bil har typiskt sett väldigt få fel, och du kan med glatt sinne köra den fram och tillbaka till bilprovningen utan att oroa dig. Inte minst om du tar hand om den ordentligt. Däremot är inte körglädjen något att hänga i granen, om man får tro den som gjort körtestet i artikeln som länkas ovan.