Uppmuntrar till minskad konsumtion

Överkonsumtion. Ett ord som de flesta av oss ryggar tillbaka till men som ändå får oss att känna oss träffade. För hur ska vi göra för att både visa hänsyn till miljön och shoppa med gott samvete.

500267-spool-of-thread-with-needleHur många av oss får ett sådär lite extra pirr när vi vandrar runt bland affärer i jakt på de perfekta plaggen? Många antar vi. Och det ska inte vara något fel. Felet blir när vi handlar och handlar och aldrig reflekterar över vår konsumtion. Och egentligen så gäller det konsumtion över lag och inte bara kläder. Men i denna text ska det handla om företaget OSSOAMI

Kläder som håller

Företaget riktar sig till små barn som älskar att leka skulle man kunna säga. Detta då de arbetar med tåliga material, CORDURA som är tio gånger starkare än vanlig denim, och som ska klara nötning och många tvättar. För här går man emot att man ska överkonsumera utan att du ska kunna handla bra plagg med så pass bra kvalitet att du ska handla nytt när du tröttnar och inte när det går sönder. Man kan säga att lagningens tid är över för alla som väljer OSSOAMI.

Handla smart

Enligt färska rapporter så minskade de Japanska hushållens konsumtion med 2,5 % men den amerikanska konsumtionen ökar. Och då vi i Sverige inte vill vara sämre så vill även vi vara före med mycket och ha det senaste. Vad vi kan göra är att handla mer medvetet och mer smart. Det kan innebära att vi exempelvis när vi ska handla skor använde Zalando rabattkod för att komma billigare undan och känna att vi gjort ett kap. Ett kap som vi vill hålla fast vid och inte byta ut mot något nytt. För om vi bara blir mer medvetna om hur vi tar hand om våra kläder och skor och dess livslängd så kommer vi att få ett mer tillfredställande liv där vi enklare kan lägga tankarna på viktigare saker än att handla nytt precis när vi shoppa. Så, se till att din shopping är både rolig och tillfredställande, men att den inte går över styr. Tänk på syftet med märket OSSOAMI och tänk på hållbarhet och framtid.