Så får du sålt dina prylar online

Känner du att du har för många prylar hemma kan det vara dags att göra en rensning. Nuförtiden finns det också ett stort intresse för second hand vilket gör att du kan sälja dina kläder och prylar online. Det finns många fördelar med att sälja begagnade prylar online både för säljaren och för miljön.

För att processen ska bli så enkel som möjligt är det bra att kolla igenom vad du har hemma. När du säljer prylar och kläder online ansvarar du även för att paketera och skicka varorna till köparen. Har du gamla skokartonger eller lådor hemma kan du använda dessa. Du kan också köpa bubbelplast online för att linda in ömtåliga produkter. Ur ett miljövänligt perspektiv är det också bra att tänka på att använda plast på ett minimalt sätt.

Rensa ditt hem på oönskade produkter och prylar

Innan du börjar sälja dina prylar online kan det också vara bra att kolla igenom vad du vill sälja. Du behöver inte längre åka till en marknad för att sälja dina saker utan du kan bekvämt göra det från ditt hem. Det är nu lättare än någonsin att sälja både kläder och prylar online tack vare sajter som blocket.se, Facebook Market place och andra liknande sajter.

Håll koll på efterfrågan

Känner du dig osäker angående pris kan du alltid kolla in annonser som har liknande produkter för att se vad andra säljare har satt för pris. En säljpunkt är också att ange storlek och skick på både plagg och prylar. Skulle du inte få sålt ett plagg kan du alltid sänka priset i efterhand. Det finns som sagt några saker som du kan göra för att lättare få sålt dina plagg och prylar online.

  • Använd gamla skokartonger och dubbelplast för paketering
  • Kolla in annonser med liknande produkter för prisuppfattning
  • Ange storlek och skick på produkter och plagg

Mindre miljöpåverkan med secondhand

Det har blivit allt populärare att handla secondhand online då gamla produkter får ett nytt liv hos en ny ägare. På så sätt är det väldigt miljövänligt då det minskar efterfrågan på nyproducerade produkter och varor. Många svenskar köper miljömärkta kläder och vill att kläderna ska hålla länge. Det finns även hållbara leveransalternativ att välja vilket gör att försäljningen har en minimal miljöpåverkan.