Anpassa dig efter sommaren!

Att den varma sommaren för våra tankar till eventuella klimathot går inte direkt att undvika. Särskilt inte när den svenska sommaren är så varm som den är, och har varit, i år! Men kanske ska vi inte oroa oss för mycket, för det är trots allt inte den första gången som vår sommar är så varm. Istället är det bara att anpassa sig åt den på bästa sätt och njuta, men samtidigt veta att solen trots allt är något som vi måste skydda oss ifrån!

Det är inte för inget som solen är många svenskars absoluta favoritårstid. Det är trots allt så som solen lyser med sin närvaro, och vi kan njuta av den ordentligt. Något som helt klart kan behövas efter många månader av mörker. Men solen är, hör och häpna, inte bara en god vän att umgås med, utan också något som vi bör vara försiktiga med. Vårsolen är helt enkelt för stark för ögonen och huden, och är inget som vi ska spendera massor av timmar i, det mår kroppen inte bra av. Man ska alltså vara riktigt försiktig med solen om man vistas utomhus, inte minst för ögonens skull. För precis som huden kan brännas så kan ögonen brännas. Något som långt ifrån alla har koll på. Låt oss därför ta upp några tips på hur man kan skydda sig på bästa sätt!

  • Ett par rikigt bra solglasögon är verkligen A och O, men man sak veta att billiga ”glajjor” skyddar lika bra som dyra! Vill man till exempel ha ett par snygga Wayfarer-solglasögon behöver man alltså inte gå på de dyraste för att få ett bra skydd för ögonen. Dessutom så kan det vara bra att veta att ett par solglasögon också kan skydda mot grå starr, så det blir som två flugor i en smäll alltså!
  • Ett tips som kanske kan ses som ganska givet, men som ändå inte används av så många, det är att kort och gott söka sig till skuggan. Visst är solen härlig, men visste du att kroppen fått i sig tillräckligt med d-vitaminer och liknande efter bara 20 minuter i solen? Det är helt enkelt inte värt det att sitta timme efter timme i gassande sol! 

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????