Tips för att minska kraftiga svettningar

Alla har någon gång stått i en situation där man känner hur svetten tränger igenom skjortan eller blusen och hur det riktigt känns när kläderna ändrar färg. För vissa är det ett dagligt problem men som tur är så finns det hjälp att få. Bland annat i skafferiet.

För många är svett ett oangenämt problem man lärt sig leva med. För några få är det något som verkligen hämmar livet. Tillhör du den senare gruppen med svåra svettningar bör du kontakta en spcialist vilket du kan göra på https://www.svettmottagningen.se/ för att få hjälp. Tillhör man de lite mindre drabbade så kan det vara skönt att veta att det finns klassiska huskurer att ta till då svettningarna ändå känns obekväma i omfång.

Huskurer för att svettas mindre

Det finns ett par husmorsknep att ta till mot kraftiga svettningar. Vissa har de flesta förmodligen till och med i sitt skafferi. Några av de ekologiska huskurerna mot svettningar är:

Grönt Te – innehåller tanniner och organiska syror som kan minska svettutsöndring då de verkar sammandragande. Expressen råder alla att dricka mer grönt te av bland annat denna anledning. Att grönt te sedan har många andra hälsoaspekter gör inte saken sämre.

Valnöt – eller snarare sagt träden och dess blad har en antiperspirerande effekt. Koka torkade valnötsblad i vatten och stryk över utsatta områden en gång om dagen så fungerar de som en naturlig deodorant.

Kokosolja – är bra att använda när det kommer till att tillverka en organisk deodorant av saker man har hemma i skåpen. Blanda oljan med kamfer och stryk över utsatta områden så tenderar svettningar att minska med tiden.

Olika människor luktar olika

Ymmiga svettningar behöver inte automatiskt betyda ett problem. Det är först i kombination med dålig lukt som det på allvar blir ett stigmatiserande problem. Den som känner att kroppslukten är ett stigma kan göra olika saker för att minska både svettningar och odör. Framförallt skall personen i fråga använda en antiperspirant för att först och främst minska svettningarna. Antingen så köper man en på apoteket eller så försöker man med de olika tipsen som ges i den här artikeln på temat organiska deodoranter. Hjälper det i sin tur inte kan det vara en god ide att tala med en specialist för att se vad man kan göra i det individuella fallet.