Anledningen till att plastbanta

Vi omger oss dagligen av mängder av kemikalier, men något vi människor kan bli bättre på är att tänka till och välja bort de som vi faktiskt inte behöver som som kan vara otroligt skadliga mot oss. Av den anledningen är det bra att plastbanta, och gör man det i köket kan man få en riktig make over. 

Balar av återvunnen plast

Som vi skrev  i inledningen omger vi oss dagligen av plast, men det finns mycket vi kan göra för att nå ner vår plastkonsumtion, bara genom att tänka till lite. Plast finns runt omkring oss, så det gäller att tänka till. Allt från att se sig om i sitt hem till att se på sig själv: välj äkta löshår när du vill bli fin och inte hår i plast. Ser vi till vårt hem finns det mycket att göra, och speciellt i köket. Att göra en bantning i köket ger en inte bara bättre hälsa utan man få även ett mycket snyggare och mer inbjudande kök. När det kommer till ordet ”plastbanta” så är det inget nytt ord, utan det plockades upp redan 2014, som du kan läsa mer om här. Men, nu verkar det som ordet riktigt börjat att gro då både Aftonbladet och Expressen har två stora artiklar om hur vi på bästa sätt gör en bra plastbanting.

Så plastbantar du709680-attention-keyboard

Vad man ska tänka på är att se till sitt sätt att leva och vad det egentligen är man omger sig av. Här kommer en snabb upplysning om varför du bör välja bort plast när det kommer till ditt hem.

  • En av de största anledningarna till varför köket är så viktigt är för att när plast värms upp, exempelvis köksredskap, så kan de farliga kemikalierna migrera till livsmedlen o därmed får vi människor i oss dem.
  • Byt bort alla skärbrädor i plast. Både för att plasten är farlig samt att bakterier frodas extra väl när det kommer till plastskärbrädor.
  • Byt ut matlådor i plast mot stål eller mot glas. Det skadliga ämnet Bisfenol A som är hormonstötande finns.

Så, unna dig ett mer medvetet 2016!